WeLcOMe To My BloG

WeLcOMe To My BloG

24 December 2009

MeRiaHnya Cuti HujunG MinGgU Nie...



Assalammualaikum....
bertemu kita kembali dalam rancangan bual-bual kosong  bersama..ain in the house...
wahhh..hahaha..

apa yang sy merepek nie..
ok-ok..tolak ketepi omongan kosong (indon la plak)...tu k..
kita masuk pada tajuk kali nie...

hai..agak lama gak la tak menjenguk kat blog nie..
almaklumla..susah nak online skg nie..
practical pon dah abehkn..so duk umah and tunggu masuk next sem je la...

sekarang kan tengah cuti sekolah bg murid-murid sekolah,cikgu-cikgu,and pelajar-pelajar unvct memaner la kn...di tambah pulak dgn perayaan nie mmg amat la meriah di mana-mana saja..
termasuk la kat umah sy ni ha..
harini dalam 3 keluarga nak balik..
so mmg la meriah...meriah dgn telatah anak sedara yang agak ramai..
seperti biasa la..
maksu la jadi mangsa buli..hehehe..
tapi jgn pkir buli yg truk2 plak..just buli2 manjer..ewahh...

waktu ramai-ramai nie mmg la best kn..
tp nanti semua dah balik mulala umah jadi sunyi sepi and sesepinya...
almaklumla...sy ni tak da adik..
mmg tinggl kesorangan je la kt umah dgn mak ayah..
tu pon kira ok la..bleh gak la menceriakan mak ayah sy kn..
tp next year sy dah sambung blaja balik mmg agak and teragak kesunyian la mak ngn ayh..
cian lak rasa..hmmm..tp tak pe la...
sy g menimba ilmu kn...

asal cam sodeh jerk erk...ish..tak elok sedih2..
meh kita bergumbira dan kembali ceria bersama kit kat..nyumm3..
sesuai kerrrr....euhhhh....





Peace...hehehehe...
moga-moga gamba ni menceriakn balik la..

mesti ramai kn dikalangan anda diluar sana berdating cuti-cuti nie..
kalo betol angguk kn kepala sebanyak 10 kali...
kalo rasa cam tak berapa nak betol tu goyangkan kaki anda 360 darjah
secara memusing dari kiri ke kanan..ha amacam..ada boleh kah..
hahahaha...

eh..ada gak  yg mencuba..hehe..ini sudah bagus..
bagus2..teruskan usaha anda yer..
kalo berjaya sy blanja tgok wayang titanic kat tv2..hehehehe.
ok tak..ok tak...

ok la...dah nak dekat pkul 1 dah..so kaum2 lelaki sekalian..sila la ke masjid ye...
harini jumaat..ha..jgn wat2 lupa..
(kang mak cubit pp kang..tuk anak-anak kecil sahaja..harap maklum..)

k la...slamat menunaikan solat jumaat kepada lelaki muslim dan selamat menyambut hari crismas kepada pengganutnya k..

daaaaa....



01 December 2009

DaH LaMa Menyepi...Kini Kembali...hahhhh...

salam..
wahh..dah lama giler menyepi and tak update blog nie...
huhuhu..nak wat camner..jarang-jarang datang cc kan...

so..
ape cita setelah menyepi nih...
hoho..mesti la byk cita..tapi tak dapet la nak cita semua kn...
tak sompat nie ha...hehe..

upsss...sebelum lupa nak ucap la selamat hari raya aidiladha
kepada seluruh umat islam...

kat sini  nak cita la ckit pasal kenangan waktu cuti-cuti ni kan..
2 minggu yang lepas abg sy yg no 2 terbang dtg ke taiping..
wahhh..terbang..hebatnyer..hehehe..
tak der la terbang mengunakan sayap kn.,..
tp guna sayap helikopter la...

masa tu dia sempat la bawak mak ayah and sy g melihat2 dgn lebih dkat heli 2..
so aper lagi..jgn lepaskn peluang tu..
sy pon amek amek la gamba sepuas2nya and belek2 dengan lebih
terperinci..wahhhh gitu..hehe..

best gak la walaupon dapat tengok jer...
kalo dapat naik nak terbang skali lagi ar best kn..
tapi jarang la nak dapat masuk kem and nak tengok dekat2 camtu kalo tak pegi dgn abg kn..
..tp kan...yg lagi best..
..dapat gak la cuci mata kat dalam kem tu..
hehehe,,..wahh..gatal eaaa..(cakap kat diri ar)huhu..

ahak...sampai kat sini la dulu nampok nyo...yooo...
hohoho...moncongnyo molot..hehe,,

daaaa.....




05 November 2009

SELESAI SUDEHHH.....APA YANG SELESAI????

Hohoho...
slamat bertemu kembali and slamat berjuang..
kepada pejuang-pejuang negara sekalian..wahhh...hehe

agak lama gak tak menjenguk and memberi sepatah dua kata di dlm blog sy nie...
rindu pon ade,,hehe..
nak wat camner....
dulu waktu practical ader tenet kan..
so mmg hari-hari la bole melemparkan kata-kata kat blog nie..
wahh..lempar tu..apa punya bahasa da...
harap maaf ye kalian semua dengan kata-kata yang agak tak betul nie..huhu..

skang ni dah abeh practical kan..so mmg dah tak dapat la nak bkak blog slalu..
kalo pegi cc tu baru la bleh bermanja-manja dgn blog..
huhuhu...

urm....
apa yang solesai nie ha...
apo laei...(n9)
btul ker...kalo salah harap di maafkan yer wahai penduduk n9 sekalian...
hehe...

yang solesainyer...
dah anto report tuk final practical..
leganyer...
cam biasa la..kena hantar sendiri dekat lctrer kn..
so pegi la kl dgn family isnin yang lepas...
dan...akhirnya...
alhamdulillah dapat gak jumpa lecterer tu..

bila dah hantar report kira dah complete la semuanyer sem nie...
lega la kojap...
tapi sem depan berat gak la nak memikul semua subject..
harap-harap sem depan dapat la buat yang terbaik kn..
doa-doakan yer wahai kalian semua...

semoga allah memberkati kalian semua...aminnnn....

kat maner sy skang nie erk..cc ker??
ups..owh..tidak-tidak....
sy skang kat umah abang dekat kajang...
abang ada tenet...
apo laei..sudah semestinyer tak lepaskn peluang...hahahaha..
bukak blog la kn...

tp stay sini kejap jer..sok balik la..
apa pon happy sangat dapat bkak blog hari nie..hehe...

(nasihat)
skang banyak bencana and benda-benda yang tak diingini berlaku...
so berbanyak-banyak kn la amalan dan berdoa selalu untuk kebaikan semua...
(peringatan kat diri sendiri sama nie..hehe)

kalo nak bermandi manda and berkelah-kelah kat pantai or sungai ker.....
berhati-hati la yer..kalo cam sungai ker..tgh-tgh mandi tu kalo ternampak ranting-ranting kayu or daun yg banyak kat air trus la naik kat darat...
bahaya..tanda air yg deras akn dtg..
bila dah turunnyer benda-benda nie...mmg air bukit yang laju datang..mmg tak sempat nak lari lagi..
just peringatan la wat semua...


urm..sampai sini dulu coretan tuk harinie...
semoga bertemu kembali yerp..hehehe...

bye..caw cin caw...
da di du..
wahhhh....:p
















29 October 2009

YEEEHAAAA...AKHIRNYA..SAAT-SAAT YANG DITUNGGU-TUNGGU TELAH PUN TIBA..ALHAMDULILLAH..


syukur alhamdulillah....
setelah berhempas pulas selama 16 minggu
bermula 13/7/2009-30/10/2009(hari nie...)
akhirnya sampai jua ke destinasi yang di tunggu-tunggu...
apakah itu....

cuba la teka wahai hadirin dan hadirat sekalian..wahhhh..
hehehe...
cam skema jerk ayat kan atas tu kn kawan-kawan...
tak yah la skema sgt kn...
urmm....
mesti tertanya-tanya nie
...apakah ia...
tanya sama doremon..mesti ada jawapannyer yer...
hehehehe..
okies-okies..jgn mara...

saat yang di tunggu-tunggu tu adalah..
jeng..jeng..jeng.....
tamat la practical sy untuk sem 6 nie...
wahhhh..sangat la lega and gumbira bangaaattt...



iklan pleaseeee....





jangan mare..kat tv pon ada iklan kn..kat sini pon wajib la di selangi dgn iklan..
tp iklan gambo la..huuuhu...

sambung balik...
pejam celik pejam celik akhirnya sampai gak hari nie...
ilang la beban sekejap utk seketika...
tp..tahun depan bila start balik semester selanjutnyer lagi la perlu ketahanan mental dan fizikal yang sgt kuat gitu..

biasa la..di akhir-akhir pembelajaran nie mesti makin mencabar kn..
so nak tak nak kena la terima..
dengan hati yang redhooo....

urmmm...sebenarnya terharu gak la practical kat company nie...
company ape ye..uih..rahsia no...
tak bley bg tau..hehehe...
kat sini staff die bagus-bagus...
banyak mengajar and tak kedekut ilmu..
ye la..kekadang org yg lama-lama nie agak keberatan nak kongsi ilmu yang diorg ade..
tp tak semua okies cam tu...
contohnyer cam mak cik and pak cik kat sini...
banyak bantu tau..hukkk...sedih den...

tambah lak time nak abeh nie diorg siap raikan lg...
bwk g makan and bg gak la cenderahati dari company kn..
so terharu tak kawan-kawan...
terharu kn....haaaa...kn betull...

tp kn...bila difikirkan saat-saat nak balik karang kn
agak malu gak la nak jumpa setiap org and bersalam-salaman...
hahaha..teruk kn..itu pun nak malu...
bukan la malu sgt...tapi sedih sebenarnya nak tinggalkn
staff-staff kat sini..
yela..dah lama bergaul kn..so sodeh la den..
tp tak pe..cuba cool kn diri..

urm...
apa perancangan lepas nie...
cam dh sy cita sebelum nie...
mesti la kena anta report kat kampus...
so rasanya minggu depan pegi sekali ngn mak ayah kat kl..
dah alang-alang nak anta report trus la menyinggah umah akak kat sana...

pegi umah akak ni syok gak la...
leh ilangkan keboringan and kebosanan..
sebab..ada ramai anak sedara..
leh la main ngn diorg...
kalo kat umah tak da sapa..main ngn mak and ayah jer la..hahaha...

ok..apa-apa pon harap-harap berakhirnya sy practical ni byk menggendong ilmu yang baru di dada yang tak penah blaja sebelum nie...


and...dapat la idea nak wat system tahun depan..hahaha...
sebenornyer tak da idea lagi...
sapa yang rasa ada idea la kn pasal system nie...
bleh la kongsi bersama...

sapa yang sudi membaca warkahan sy ini..wahhh..
hehe..amatla di hargai..sila tinggalkn comment anda sekali yer...

hehehe...da....







28 October 2009

TeRinGaT KeMbALi KeNaNgAn PeRgI INtERViEw

Tetiba plak teringat kenangan dgn member class pegi interview untk satu subject waktu sem baper eh...
hadoi....asal tak ingat nie...

doremon oh doremon..bleh tolong pulihkan ingatan sy tak..
sy dah lupa sem bapa la..huhu..
tinnnggggg####...
ha..dah ingat pon..sem 4..
huhu..mekasih yer doremon...mesti kuarkan apa-apa peralatan ajaib dlm poket tu kn..hehehe...

sambung balik...
waktu tu kena cari company bahagian IT DEPARTMENT..
of course la kn..sbb sy ni amek bidang IT..
kira nak dapatkn maklumat lagi la pasal IT nie...
ha...
nak bg clean and clear ckit crita nie meh kita berhibur dgn gambar-gambar waktu nak pegi company tu...wahhh..




haaa....ni perjalanan berkaki kn tumit pegi company tu..hehe
wahai tuan-tuan dan puan-puan..lihat la awekz-awekz berempat ini dari belakang yer..hehehe...

next picture pleazzzz....






setelah puas berjalan dengan tumit..
apa da..memang la pakai tumit kannn...
tipe to poseee.....
sompat lagi tu nak pose...
nak buek lagu mano..dah sumo suko bergambo...
haaa...muncung tak mulut...
hahaha..sukerrr..






haaa...
setelah menamatkan perjalanan menggunakan kaki..
so skarang rest kn la kojap kan kaki tu dgn menaiki benatang ini..
apakah ia..teka la sendiri...huhuhu..


udah-udah la tu yer..moh kite ke perok..
ups..tersalah sudehhh..
moh kiter ke destinasi yang di tuju yerp...






ni la saat-saat yang di nantikan..
dah sampai pon kami berlima...
waktu sampai tu bkn trus jer duduk cam dlm pic kat atas nie yg ala-ala bermsyuart la kn..
tp kitaorg di bawa bersiar-siar dan berjalan-jalan cari mkn..
upsss...tersalah lagi...
bkn cari mkn..cari maklumat-maklumat yang berguna and tempat-tempat yang penting dkt IT department tu...

so bila dah abeh jer diorg perkenalkn..mula la perbincangan,soal jawab,dan sebagainyer...
nak dapatkn gambaran yang enak lagi tengok la pic kat atas tu...
camtu la rupenyer...yer...

pas dah habehkn perbincangan suma kitaorg diberi la secawan tea..
wahhh...bagus la gak kan..leh gak basahkn kerongkong yang kekeringan nih...

last sebelum nak memberangkatkn diri beredar dari company tu kitaorg tak melepaskn peluang tuk amek gambar lagi..
nah tgok nie..




haaa..agak-agak tinggi melampai tak bangunan nie..
itu sudah semestinyer yer...kalo pandang blakang mmg agak gayat sekali...
nie yang sebelah sy yang tomey-tomey nie kak ani...
lama tak jumpa..windu...hehehe...


nampaknyer sampai sini dulu la kn...
kang tulis panjang-panjang kang tak larat lak nak membaca..hehe...
okies...da di du....




27 October 2009

TIADA APA..SEKADAR....

* SUNYI......
Toleh kanan....Toleh kiri....
SEPI.......
Cari sana....Cari sini.....
HENING...
Pandang Depan...Pandang Belakang....
Ada apa...............

* Sudah Puas Ku Perhatikan....
Terlalu Lama Aku Mencari.....
Telah Jemu Diri Ini Menanti.....
Namun Masih Begitu...

* Hendak Ku Lafazkan Tiada Suara...
Hendak Ku Dakap Hanya Angin Lalu...
Mengiringi Suasana Yang Hambar...
Hendak Ku Pujuk Pada Siapa...
Hendak Ku Rayu Untuk Apa..

* Tinggal Sendiri Menyusun Kata..
Tanpa Teman Bual Bicara..
Bersama Mengecap Nikmat Rasa dan Cinta...
Berkongsi Mencari Ilham....

* Hanya Menanti dan Terus Menunggu...
Jawapan Yang Menanti Tak Sudah..
Ke Mana Hujung Pangkalnya...

 * [][][][][][][][] *




25 October 2009

MENGHITUNG HARI...KIRA PUNYA KIRA LAGI 4 HARI..YAHUUUU..ASAL SONOK SANGAT NIE...

wakaka...
akhirnya dapat gak habuan drp kiraan seharian nie...
yeaahhh..suka...

http://emo.huhiho.com

tgok kitty cute belaan sy nie..
cam happy je die kn..haa..cam ni la keadaan sy skang..


okies2..udah-udah la tu yer nengok cik kitty ni berlari...
tau tak lagi 4 hari apa yg bakal berlaku...

PRACTICAL HABISSSSSSSSSSSS..
(ha..boldkn ckit..kasi besau bji mata nengok huhu) :P

hai...akhirnya dah hampir cukup 16 minggu practical..
mmg la dapat timba pengalaman baru waktu practical nie...
tp ada gak la benda yg manis dan pahit kn..rasanya semua member
yg seanggkatan practical sekali pon tak sabar-sabar nak habis...
tul tak kawan-kawan....
kalo ada yg baca la..hahaha...

ni kan minggu last..
so kerja tu agak kurang la...
maby diorg nak bagi rest ckit...

mmg respect habis la dgn staff kat sini..diorg banyak mengajar,
menegur,memberi rangsangan..ewahh..hehe..
kata org tak la kedekut ilmukn..tambah cam dak yg nak baru blaja cam sy nie...

mmg agak kelambatan ckit nak tangkap benda-benda yang tak penah blaja nie..
tp dengan tunjuk ajar diorg and kesabaran diri sendiri alhamdulillah syukurrr..
dapat gak kecekapan cam diorg...

tp ader part mcm nak handle customer ni mmg agak kureng ckit la..
sbb benda tu kena banyak pengalaman..
kalo nak dibandingkn dgn masa sy yg sekangkang kera tu mmg agak susah la nak pandai cam diorg...biasa la...kn kn...





<<  iklan kojappp....  >>

bila dah habis practical nanti ada la part lain lak menanti...
tau apa...
mestila report knnnnnnn...
ate..name pon practical..mesti la kena wat report seharian..apa yg kta wat kn..
so bila dah habis ni kena la plak compilekn tuk final report..
tp alhamdulillh..dah siap..

yang tak siap lagi skg ni nak menghantar je lagi...
so minggu depan mmg wajib la g anta dkat kampus..
malehnyo.....
almaklumla dah lama tak g kampus ni kn..
walaupon nak g anta tu sehari je..
tp mmg terasa la kemalasan..huhh..

ups....
jangan jd pemalas okies....
ni ckp kat diri sendiri..huhu...
sampai kemana la nak bwk sikap malas nie,,,.
bwk-bwk la rajin ckit....
barula ramai yg datang meminang..wahhhh,,,
gurau jerppp....

macam dah agak panjang jerk karangan nih...
hahaha...
apa pon kena teruskan membilang jari lagi..
sbb blum btul-btul abeh practical nie...

hope semua kawan-kawan seangkatan tentera...
apa da tentera...
ulang lagi sekali..
hope semua kawan-kawan yang seangkatan practical ngn sy akan sabar menghadapi detik-detik di penghujung nie..yerrrr...

caw cin caw....

http://emo.huhiho.com
..................................miss u all my friends.........................

21 October 2009

KENAPA SUSAH SANGAT NAK MAKAN NIE....HUH....MAKIN KERING CAM NIH..

haduiii........
help!!!..help!!!!......
hai..ribut tak da..banjir tak da...asal lak nak mintak pertolongan org nie ek...
haaa...sebabnye...

perut lapa..tapi nak makan tak bole...
sangat tak bole..bukan cobaan..ini betul-betul...wuaaa..
tu la..gg punya pasal la nie....

gg....
hai la gg...nape la ko tak bg mkn..
nape la nak sakit nie...kan dah menyusahkn tuanmu ini..
wahhhh...

gg yang cantik menjadi idaman setiap insan di muka bumi ini..
termasuk la sy kn..
so..nak wat la sesuatu yg baru..kononnyer la...
tp..nah amek kau kesannyer!!!...sgtla sakit tau...
tp..tak baik la kn nak salahkn gg plak...
sy yg salah coz nak wat perubahan..so tanggung lah sendiri no..huhu...

tak bleh mkn?
jangan kata nak mkn,nak telan pon susah..
kena la lenyek2 nasi dulu baru leh telan..
kang tak lenyek tersangkut la plak kat kerongkongkn....telan.je.
telan trus sampai ke kerongkong..
makanan yg sesuai dlm keadaan cam ni hanya la kanji...
owh kanji..kau la sahabatku wat masa skg...
wlaupon sebelum nie tak pernah mkn kanji..
tp kau la yang membantuku bg konyang...
kalo tak da kau..compom la kelaparan.

waktu camni famly la sgt banyak membantu..
bg dorongan and kata2 semangat,
cthnya camni..

  1. "ha..kata nak cantik..sabo je le ye"
  2. "ala..sakit kejap je tu..nanti dlm 2minggu lagi ok la..haha"
  3. "tahan la ckit..memula mmg la sakit..nanti ok la tu.."

nasihat camni pon dah ok kan...
yg paling byk sabar dgn sikap sy ni mesti la mak n ayah..
sebab diorg je yg ada kat umah kn..huhu..
nak tak nak terpaksa la terima kerenah anak dia ni...

hargai sgt2 pengorbanan mak...
mak sanggup bangun awl semata2 nak wat makanan and lauk2 yang bleh la bg selera skit tuk bwk bekal g koje..
kalo ikan tlong buangkan tulang siap2..wah..
sampai camtu  sekali..
kadang2 bila d fikirkan balik kesian pon ada..

kalo tak da selera nak mkn mak akan paksa jugak mkn..
sikit pon jd la kata mak..
mak la org yg paling risau..
hai..mana la nak cari mak camni...
sayang sgt kat mak....aduh..asal lak mengalir air mata nih..
teremosi sdn bhd lak..

okies2..udah2 la tu..jgn la sedih sgt,,(cakap kat dr sendiri)
urmm..
kanji????
bleh tahan la kalo d mkn bersama-sama menu lain..
tpp...
bila mkn kanji ni mesti cepat lapa..hehe..
mula la nak g cari mkanan lain...
hai..tu la masalhnya kalo tgah kesakitan kegigian..
bleh ker mkn mkanan lain ha...
compom tak bleh kan..so kena la mkn kanji berulang kali..

tak kisah la..janji kenyang pwot pon dah ckup..
hope sgt gg ku ini akan kembali sihat seperti sedia kala..
ye gg ye..ehehe

okies la..
daa.....









14 October 2009

....MASA HUJUNG MINGGU....

Sebut pasal masa hujung minggu nie..
rasanya mcm-mcm aktiviti yg bleh kta buat...
ehh..bukan rasa..tp mmg boleh kita buat...

antaranyer...
  • beriadah bersama keluarga
  • bersiar-siar
  • tengok tv
  • dengar radio
  • kaco org (adik,kakak,abg,or anak buah ker)
  • memasak
  • mengemas
and....

ader sesetengah org kalo ujung minggu suka wat 1 aktiviti nie...
nak tau aper...
  • tidoooo.....weeeee...ahakz.
tp sy x suka tido okies....
x suka..
pada sy baik bermain daripada tido..wee..
main la paper..aci nyorok ke..
main batu seremban ker (tul ker)...
main pusing-pusing umah ker...
and lagi best main kejar-kejar binatang...
tambah-tambah binatang yg suka sgt membuang biji benihnyer kat halaman umah kn..baru takuuttt skit kn...

mcm la tak da tempat lain yg haiwan2 peliharaan nie nak membuang..
kalo membuang biji benih yg baik kasi subur pokok tak pe la jugakk..
ni ader ker buang sisa-sisa toksik..maner bley tahan...
uih..tak bley...

org len yg membela
org lain yg dpt susah...
sepatotnyer...kalo nak membela tu pepandai la ajar binatang-binatang tu..
terutama ketika membuang..tak la menyusahkn jiran-jiran...
haaa...kan dah marah...ehh..jgn marah..tak baik..
tahan-tahan...
cool okies...
tengah cool la nie..

eh..asal lari topic nie...
hahahaa...
okies-okies..meh kita sambung balik pasal masa hjung minggu...

sebenarnyer...sy nk cita pasal ujung minggu lepas waktu join fmly g tadika anak sedara..
ader event kat tadika tu...aper lagi..jgn lepaskn peluang..join jer la kn...
untung-untung dapat la tengok persembahan yg kiut miut..
mmg ader pon..
come tul nengok diorg tu...

mcm-mcm pakaian ader...
diorg ader wat persembahan tarian sabah,agogo,joget,hindustanhe,
india,tarian mj pon ader..
mmg power ar kalo nengok..
tambah-tambah budak-budak tadika yg kiut tu kan...
lagi la menarik minat nak nonton...




(berbaju merah and berselendangkn selendang putih tu anak buah saya)
tome tak..ehehehe..
kalo tome mmg macam mak su die la..weeeeee..


gamba kat atas ni waktu diorg nak mulakn persembhn...
biasa la..nyanyi lagu negaraku kn..
so semua kena la bagun..

tp yg bestnyer..bukan jer bleh nengok persembhn diorg..
tetamu-tetamu gak di beri jamuan ringan..
eh..tak la ringan sgt coz ader nasi lagi tau...
ader kuih muih...
mmg mkn menjilat jari..wahhh...

nah tengok la nie..punya khuyuknyer..mkn...



(eh..saper tudung purple yg poyo tu eh..ahakz..)

hai..tengah mkn pon sompat lagi ha tangkap gambo yer...
biasa la..sy kn suka bergabo-gambo nih..weeee..

okies la..cam dah panjang pon ader karangan hari nie..ehehe..
cukup-cukup la tu kan...
nanti kita sambung lagi okies....

bubye...






08 October 2009

KAKAK KU...



salam....
kepada semua yang bukak blog sy nie...
even terbukak or mmg sengaja nak bkak kn..
gamba kat atas nie waktu hari raya pertama dkt umah sy...
ni baru suku daripada my family..
meh nak kenalkn wanita-wanita kat atas nie...
ader 4 org akak kandung and sorang akak ipar...
cube ar teka yg maner kandung and tak brapa nak kandung..ehehe...
aper punya ayat da....
ups..terlupa plak..
my mom pun ader jgak kat pic atas nie..eheh...
DARI KIRI KE KANAN
(ewah..cam nak kenalkn gamba dlm majalah sek lak..ahakz)

  • Berbaju purple (Akak)


  • Berbaju kuning (Akak)


  • Berbaju purple yang ala2 lembut (akak ipar..tgok ar muka..lain kn..lain kn..)


  • Berbaju merah (akak)


  • Berbaju oren terang (saper erk :P)


  • Berbaju merah ala2 oren (mak ler..)


  • last...berbaju oren ala2 lembut gitu(akak)

haaa...semua dah kenal kn...
kalo nak ikotkan hari raya kat umah sy mmg semeriah yg mungkin...
tau naperrrrrrrrrr.....
sebab..di penuhi dgn 18 org cucu n menantu2....
tu blum termasuk anak2 jiran sebelah..ahakz..
yg paling bestnyer kalo raya ni sy tak payah nak bg duit raya kat anak buah yg sgt la ramai tu...hahahaha..(gelak jahat)
tau aper ayat yang selalu diucapkn kalo diorg mintak duit raya..
camnie...

ehem..ehemm...
anak buah : cuin (sy) nak duit raya...
cuin : allow...cuin blaja lagi..tak dak duit..tgu la bertahun2 lagi kalo dah koje cuin bg duit raya yer..ehehe..
anak buah : ala cuin nie...tiap2 tahun mesti ckp benda yg samer jer...
cuin : Eh..ok aper jawapan cuin nie..mmg cuin tgh blajaq lagi..mana nak cekau duit syg oii...
anak buah : alaaa....bg sringgit pun ckup la...
cuin : seringgit pon tak dak..cuin pun MARA yang tanggung...kalo bg sorang..kat semua kena bg..kn tak adil namanyer..kn kn....ala..tgu la cuin dh koje cuin bg yer...
anak buah : EEEeeee..kodukut btul la cuin nie...
cuin : eh budak nie..nak kene cubit nie...suke suki ea cakap cuin kodukut..kang bertahun2 lamernyer lagi cuin tak bg duit raya bru taw...wekkk...
anak buah : dengan muka yg muncung..trus melarikan diri...wakaka..

itu la gambaran critanyer..sy nie kodukut kew...
tak kn tak kn...ehehehe...
bukan kodukut..tapi tak adil la kalo bg kat sorang jer..yg lain mesti nak jugak kn...aper2 pon mesti bersikap adil..wahhh..ahakz..

pengajaran yg sy dpat dr hari raya adalah..:
dah koje nanti kena la sediakn duit raya byk2...kang tak pasal2 di gelar kodukut...
uih..x mou..tak mou...

daaaa......





06 October 2009

FUHHH...LEGANYER....


alhamdullah..saat2 yg ditunggu2 dah pon selesai..
akhirnyer lepas gak present..fuhhh...
cam nak menjerit jerk melaungkan slogan 1 malaysia..(hah..aper kena mengena)
ahakz..

nasib baik la present td berjalan dgn lancar n tak der la problem..


Sebelum present==\++)

  • takut gler..


  • jantung berdegup kencang..


  • asyik nak g tandas jer (membuang)


  • 1 bdan sejuk n dah hampir beku


  • nak wat semua keje tak leh n tak jadi..


  • jalan ke hulu, ke hilir..tak sampai-sampai..ahakz


  • terlalu focus d depan pc (konon2 nak prepare kn diri la..)


  • melihat jam di tangan..


  • tu je la kot....

Semasa present==**)

  • wah..berseri2 muka i..haha


  • seram sejuk gak..


  • tak sabar nak habis..


  • lancar gak ar..


  • byk ckap sampai lecterer tak larat nak dongar..uhu

Selepas present**)))

  • tersenyum gumbira..hahahaha


  • bagi buah tangan (kuih raya n ketupat) wat mengisi perot waktu nak balik..


  • say bye2..wahh..


  • sejuk dah ilang...


  • g bilik wajib balik (tandas)..tanda berakhir present


  • huhuhuu...yahhuuuuu....

bagi kawan-kawan yang blum present tu jangan la risau sgt yer...
kekadang aper yg kiter pkir pasal sorang lecterer tu tak semestinya die cm tu..
n sebaliknyer...
aper-aper pon hope semua kwn-kwn ku dapat la lecterer yg spoting gak la..ahaz..


05 October 2009

SOK LECTERER NAK DATANG..WUA..WUA...

merujuk pada ayat d atas, adalah dmaklumkan bhawa....
lecterer nak dtg sok...huhu..(dlm keadaan yg berpeluh)..

sooo.......

aper yg perlu d preparekn...


  • buku log...(rutin harian)


  • persediaan mental (idea tuk present)


  • persediaan fizikal (pakaian yg bersesuaian..wahh..)


  • kuih raya..(ampu ckit..ehee)


  • senyuman sentiasa...(senyum la walau pon wat salah)


  • aper lagik erk..................

tu jer la kot...
huhu..sgt gemntar nak tunggu sok..arap2 la lecterer yg dtg tu baik hati ...sudi la memberi markah yg ok dan berlebihan..gitu..wahh.....
harapan ini di tujukan kepada (EN DAHLAN)..


01 October 2009

TAK SABARNYER.......

haduiii.....
sangat tak sabar nak menghabiskan practicl nie...
wlpon lg 1 bulan..haduh..cam lagi setahun jerk..uhuuu..
bila blaja jer mesti slalu berangan2 nak koje...
slalu terfikir cam best jer keje nie..


tp bila dh lalui sendiri...
barula tau keperitannyer n nak kembali ke alam sekolah..ups..sekolah ker...
x brapa nak sekolah la coz dah terlebih umo nak berada d sek..
jd student ni lain sensangat kalo dbezakan dgn bkerja...


tau naper..
kalo blaja...

=kawan sempoi2...
= bebas
= just focus 4 study
=byk bleh blaja benda baru...
=bleh berdikari(kalo duk jauh ngn ibu bapa la..)
=n mcm2 lagi..


Kalo koje

=kena ikot jer ckap org atas
=x bebas
=x best kalo bkerja ngn org yg x sempoi n satu pale
=rutin harian yg samer
=bosannnnnnnnnnnnn...(wah..panjgnyer)


hmmmmm..tp aper bole buat..........
tujuan blaja pun mmg berkehendakkn pkerjaan..
n hope dpt koje yg bgus n diimpi2kan..
tp x semuanya keja mmbosankn...
kalo kita pandai bwk dr...
ok la..n suasana akan brubah...

dakhiri dgn wassalam.....



16 September 2009

RAYA MENJELANG TIBA...



YAHUUU..RAYA...


Wah2..bkan main lagi suker ea..kekawan smua..raya hampir menjelang tiba...

aper persiapan korang..

(baper helai bju raya, kuih byk wat ker, dah listkn umah mber nk g ker)

or aper2 jer la kn persiapan korang...


tu persiapn korang la..ain ni lain plak..

tuk dr sendiri kureng la nak siap-menyiap nie...

baju raya pun entah leh pkai x tuk ari raya nie coz something happend

to the tukang jahit..uhuhuh...


tau aper..mak cik yg nak jhit bju tu didapati demam..

so x dpt la nak jahit bju..

sapa nyer bju yg dah siap dulu 2 ok ar..tp cam i..huhu..entah la labu...


aper2 pun its ok..just pkai yg maner ader dulu..

t dah siap bju raya i tu baru la melaram..ahakz..

baik la plak..biasa la..

bulan ramadan..tp x bulan rmdan pon baik taw...
(BAjU Yg Ku Idamkan)

wah..cantik gitu dik non oii...

tp ni ala2 cam terlampau laks tuk baju raya kannnn...

meriah gitu..uhu...

kalo leh nak bju camni tiap2 raya..nak nk posing cam nie..ehehe...

prasatan sendiri la jap yer...

hai..sudah2 la berangan..

tumpukan sepenuh phatian pada penghujung bulan ramadan yg lagi mulia nie lg baik kn...

tingkatkan la amal ibadah ye kamuorg smua..termasuk la i kan...

untung2 dpt nikmat mlm lailatulqadar..insyaalh...

so...happy2 slalue and tingkatkn ibadah..

jgn terlalu kejar dunia..tp akhirat pun sama...okkkiesss...bubye..




13 September 2009

HARI NI


BOSANNYER....WAWWAA...
HUH...sambil berkeadaan camni..... http://emo.huhiho.com
urm...
nak wat aper ek bg memberangsangkan pemikiran..
pikir-pikir.....
aahaahhhhh!!!!jom nyanyi....

meh nyanyi sesama ea lagu nie bg sesiapa yg tau,..x tau pun wat2 la tau..
uhuhuhu


nyanyi jangan x nyanyi

10 September 2009

G KAROKE....

Kenangan bersama member waktu g karoke...sonok gler...
nak tau sonok ke x..tgok la picture kat bwh nie...






bermula la perjalanan ke destinasi yg dituju (karoke la..)
cantik x position kitaorg..haha...
semuanya melemparkan senyuman...peace..



cik abg kite ni interprem la plak..ehehe...



bhenti kejapp....posing maut dulu..hai maut kew...



Haaaa...sampai sudah...uhuhu..macam2 posing ader...ader yg control ayu..ader yg nak bg penumbuk..ader lak yg nak tayang jam...uhu....




ayo..cian za..terpaksa menampung cik abg sowang nie..leh plak die menyangkut sikunye di blakang za...ish2...



karoke time...ulalalalala...wahhh..sab n za...sempat posing n cenyum lg ea waktu nyanyi...
ape pun..nice smile...;-)


masa untuk teruskan nyanyian..wah..cik ct kite nie..khusyuk die menyanyi ea...
faizan..awat diri tu..nak p mana..don't jalan2 ok...
nak bersiar2 tgu pas nyanyi no...


eat time...hai..x tau nak nyanyi ke nak makan..byk sgt mkanan...
sampai terpaksa nyanyi sambil mkn..(jgn amalkan kat maner2 taw..kang tersembur plak mkanan kat org depan,kiri,or sebelah)...

yeehaaaa.....nari jgn x nari...
ehehe...cuba lihat btul2 pic nie..ader yg focus kat enset..ader yg tgah mamam..nnnn ader yg btul2 khuyuk menyampaikan lagu..
what ever u all done..i like it so much..wah..speaking london la plak...


ni la hasilnya hidangan yg telah di belasah oleh kami semua...
sedap gitu...


balik time...makan sudah..nyanyi pun sudah..balik la kitaorg...
tp cam biasa la...posing ar dulu kan..wat kenangan....


ni last picture for karoke zone....free stye..i like this picture so much...










nak lg ker???
ala..sowie..dah tamat sudah...ehehehe....

 

...n-o-r-a-i-n-i-e s-t-o-r-y.... Design By: SkinCorner