WeLcOMe To My BloG

WeLcOMe To My BloG

08 September 2009

KiSaH Ku Di BulAn PuAsA




sAlAM semua....kepada pembaca...
  • yang terbukak blog ni or
  • mmg sengaja nak bukak...

x kisah la aper2 pon..yang penting dah mmg bukak...ehehe...

k..firstly bila nak crita pasal bulan posa nie mmg smua org tau yg smestinya kita berlapar n berdahaga..hah??btul ke ayt nie..btul la tu kot..

kisah sy pun sma cam org len gak..tp yg wat lainnyer sbb sy yg tulis kat blog nie..

of course la sbb ni mmg blog sy kan..uhuuhu...

sy mulakan dgn bismillahhirahmanirahim...

skg ni sy still tgah praktical kat 1 company..ni mmg pengalaman br bg sy coz sblum ni kan bila posa je mesti berada jauh diperantauan..eceh..(study kt kl)...

so kali ni sy mmg bertuah sgt sbb dpt posa sebulan2 rmdan d kampung halaman sendiri sbb praktikal kat tpt sy..(perak).

dulu....
http://emo.huhiho.com

waktu kat asrama or rumah sewa pepaham la,bila nak bgun bsahur je..ayak..mesti liat..bila nak bkak posa plak,mkn pun ala2 org bujang la..n x meriah cam kak posa kat uma kan..

skarang...
http://emo.huhiho.com

wahh..berkobar2 la..tau nape..mana xnyer..dpt bshur ngn mak..ayah..akak2..n abg2..adik2 x der ye sbb i last..ehehe...tp yg x bestnyer last ni x dpt nak buli adik..ups..x der la buli cam tumbuk or blasah..ala2 cam suh p kedai ke..tlg wat ni ke..wat tu ke..x buli kn kn..hehe...tp bila jd yg last ni ..hmmm..benda tu jd la kat sy plak...uhu...tp x pe..x la truk kena..redo jer..

k..panjg lak ckap sal tu..sambung balik..selain bsahur dpt gak bukak posa beramai2 kat umah..dpt g pasar rmdan ngn fmly..dpt mkn pe je la..(tp x la membazir..)...

Harinie...

harinie..mber ajak bkak posa kat luar..ngn adik angkat die..(adik angkat taw..tp die x trangkat)..sy ni mmg kureng la nak kuar jejalan ni..tp kalo ader org ajak bleh jer..uhu..tp tgok org n waktu gak la kan...

ups...ala..baru suka suki nak bercerita..tetiba jam ni dah mnunjukkn jarumnyer yg come tu dah nak pkul 4lebih..aper lagi..tpakser la beransur dula dr blog sy nie...

4.30...

jgn x tau..sy balik pkul 4.30 ok bulan2 posa yg mulia nie..ehehe...

ok la..t sambung lagi yerp..bubye...caw cin caw...



http://emo.huhiho.com

2 comments:

din...zafiz said...

blk 4.30,,, sempat lagi memasak utk buka puasa kan? hehehe

slmt berpuasa......

AiNiE said...

x brapa nak sempat..tu pasal kna bkak posa kat luar..ehehe..slamat berpuasa juga...

 

...n-o-r-a-i-n-i-e s-t-o-r-y.... Design By: SkinCorner